3d ritningar för 3d skrivare

Här kan företag och privatpersoner få hjälp med att ta fram en 3d ritning för 3d skrivare.

Intresset för att ta fram 3d ritningar eller 3d modeller har ökat efter att företag men också privatpersoner skaffat en 3d skrivare. Det kan vara mycket vunnit att kunna göra en 3d utskrift efter en 3d ritning från en 3d skrivare innan men tex. startat med en verktygstillverking eller man kanske bara i detta skede är ute efter en prototyp. Cadtech kan hjälpa dig att ta fram 3d ritningar för 3d skrivare, som regel i filformaten STL och STEP med 3d programmet Ironcad.

  • Cadtech i Älmhult
  • Tele : 070-3272931
  • E-post : Kontakt

3d ritningar för 3d skrivare

Ironcad ett stabilt 3d program för att kunna skapa 3d ritningar efter en önskad design.

3d ritningar för 3d skrivare 3d ritningar för 3d skrivare 3d ritningar för 3d skrivare 3d ritningar för 3d skrivare

3d ritningar och 3d modeller för 3d utskrifter

När man söker efter en 3d ritning är det många gånger nya detaljer som ska designas fram. Från en 3D modell skapad i ritprogrammet kan man skapa bilder och vridbara 3d pdf filer vilket gör det möjligt för en kund att vara delaktig i designarbetet. Det 3d ritprogram som Cadtech ritar i är Ironcad vilket är ett stabilt 3d ritprogram som kan exportera en 3d ritning till det filformat som önskas, tex. till step format som ofta behövs för att kunna skriva ut en 3d ritning med en 3d skrivare. 3d ritningar eller 3d modeller kan användas för att printa eller skriva ut en detalj i plast eller metall med en 3d skrivare. Det finns gott om företag som erbjuder 3d utskrifter där en del också kan rita upp den tänkta detaljen, om inte så kan Cadtech hjälpa dig med detta. Ovan bilder på 3d ritningar för 3d skrivare där kunden själv köpt in 3d utskrifter.

Förutom att använda 3d ritningarna till 3d utskrifter kan de användas som tex. tillverkningsunderlag i form av 2d filer eller 3d modeller för fräsning. Nedan bilder på 3d ritningar, 3d modeller och cad ritningar till några av Cadtechs kunder. Med ett bra och stabilt 3d design program kan man med lätthet åstadkomma de 3d ritningar som visas nedan. Klicka på en 3d ritning för att se fler bilder och att läsa mera om kund och uppdrag.

3d ritning 3d ritning

3d ritning 3d ritning

3d ritning 3d ritning

Ytterligare ett företag där Cadtech varit med som cad ritare och tagit fram 3d ritningar till ett stort antal produkter är Hallabro Plast. Nedan bilder på gjutna sidoskydd i glasfiberarmerad plast där grunden varit en 3d ritning som använts vid fräsning av formverktyg. Genom detta stabila 3d design program kan man enkelt ändra på gjord design för att få fram det bästa resultatet. Till höger visas den framfrästa modellen gjord från 3d ritningen. En stor fördel att med tex. en 3d skrivare eller fräs ta fram en produkt från en 3d ritning är att produkten blir exakt som 3d ritningen. Från 3d ritningen kan mycket annat skapas tex. en måttsatt cad ritning och 3d bilder.

3d ritning 3d ritning 3d ritning

Cadtech i Älmhult använder sig av 3d programmet Ironcad som är ett kraftfullt 3d ritprogram för att skapa 3d ritningar och 2d ritningar med. Ironcad är ett av många 3d ritprogram som idag finns att tillgå. I Sverige är nog Solidworks och Inventor mer kända. Ett 3d ritprogram kan exportera sina 3d modeller i olika format tex. som STEP vilket gör det möjligt att tex. öppna en 3d modell gjord i Solidworks i Ironcad. Att göra om en 3d fil till formatet STEP betyder att man kan få och ge tillgång till cadfilen i alla olika 3d program. 3d ritningar är detsamma som 3d modeller vilket också är det som behövs då man söker efter 3d ritningar för 3d skrivare. Nedan 3d ritningar på en 1000 L redskapslåda som Hallabro Plast tillverkar. Denna 3d ritning har använts vid framtagning av formverktyg genom fräsning. Nedan till höger en måttsatt cad ritning på lådan skapad från 3d ritningen.

3d ritning 3d ritning 3d ritning

3d ritningar har fått allt större användingsområden allt eftersom annan teknik har utvecklats. Inom tillverkningsindustrin har idag många företag maskiner som bearbetar efter digitala filer och 3d modeller, tex. skärmaskiner, bockningsmaskiner, 3d-skrivare och fräsar. De digitala filer som behövs är 3d ritningar i olika format men också 2d ritningar i formaten dwg och dxf. Från en gjord 3d ritning i cad-programmet skapar ritprogrammet automatiskt 2d ritningar. Ett annat område är att skapa layouter av olika slag, tex. portar som ska förses med luftslussar. De olika ingående detaljerna ritas som 3d ritningar eller 3d-modeller som sedan den som ska skapa layouten kan placera in på bästa sätt. En del som säljer sina produkter på nätet har 3d ritningar på detaljerna på sin hemsida där man kan plocka ihop en färdig produkt, tex. en dörr med handtag och gångjärn. Nedan exempel på 3d ritningar som använts enligt tidigare beskrivet. Bilden nedan till höger, en 3d ritning eller 3d modell som använts för att göra en detalj i plast från en 3d skrivare.

3d ritning dörr 3d ritning gångjärn 3d ritning

Användningsområdet för 3d ritningar är stort, några exempel är 3d ritningar för 3d-skrivare, cad ritning i 2d format, skärfiler i dxf och dwg och presentationsmaterial. 3d ritningarna nedan visar ett exempel på presentationsmaterial av vad en produkt består av och hur den är uppbyggd. Med ett bra cad program kan detaljer med komplicerade gemotrier skapas och från de skapade 3d ritningarna kan man sedan gå vidare att ta fram tex. 3d bilder och en cad ritning i pdf format.

3d ritningar 3d ritningar 3d ritningar

Hjälp med 3d ritningar för 3d utskrift

Har du en ide eller uppfinning på gång och behöver ha underlag vilket kan vara cad ritning, 3d ritning eller en 3d modell för att gå vidare med ditt projekt (tex. 3d ritningar för 3d skrivare) så kan Cadtech i Älmhult hjälpa dig med detta. Detta gäller både företag och privatpersoner. Ett första steg kan vara att tillverka en prototyp i plast med en 3d skrivare. Det du behöver är en 3d ritning eller cad modell vilket Cadtech kan hjälpa dig med. Det 3d ritprogram som använts är Ironcad i vilket man kan rita både 3d ritningar och 2d ritningar i olika filformat till önskat användningområde. Nedan exempel på två 3d ritningar gjorda åt PR Home. Dessa filer exporteras till Step format för att kunna användas i ett dataprogram för att inreda en bostad, restaurang mm.

3d ritning lampa 3d ritning lampa 3d ritning lampa

3d ritningar - 3d modeller

Cadtech i Älmhult erbjuder både företag och privatpersoner hjälp att rita cad ritningar, 3d ritningar, 3d bilder, 3d modeller mm från ett stabilt 3d ritningsprogram. Kanske du försökt själv med något 3d program du laddat hem från nätet men kört fast eller att du har en sådan design att dessa gratis 3d program inte klarar detta då kan du kontakta Cadtech som kan hjälpa dig att skapa den 3d ritning du önskar tex. 3d ritningar för 3d-skrivare för 3d utskrift i plast och metall. Nedan sidor innehållande information om företaget.

HEM Om företaget Priser
Kontakt ritningshjälp 3d ritning